Terugblik op de Slag om Grolle
Scroll

Terugblik op de Slag om Grolle

Groenlo heeft een zeer geslaagd evenement achter de rug, waarin heel veel vrijwilligers door goede samenwerking de tijd wisten terug te brengen naar het jaar 1627.
Ook in en om het Stadsmuseum werd door de vrijwilligers het dagelijks leven uitgebeeld. De geïnteresseerde bezoekers kregen in het museum uitgebreide achtergrondinformatie van de aanwezige gidsen, terwijl een kop koffie met iets lekkers erbij door de gastvrouwen werd geserveerd.
Buiten kwamen oude ambachten tot leven; zoals de bereiding van mosterd, kaarsen maken en het gieten van kogels. Ondertussen werd door de aanwezige dames een heerlijke pot boven het houtvuur gekookt, dat aan het einde van de dag met smaak werd genuttigd, ook de flensjes vonden gretig aftrek. Drie dagen lang wisten de vrijwilligers zo een decor uit 1627 na te bootsen.
De voorbereiding en uitvoering kost veel tijd en energie, maanden van tevoren is men al bezig met de organisatie. Dank aan de inzet van alle betrokken vrijwilligers, we kijken terug op een heel mooi evenement, waar we samen trots op kunnen zijn. Op naar de Slag om Grolle in 2024!

Scroll