Gastenboek
Scroll

Gastenboek

conservator Museum Nijkerk
28 augustus 2022

Met de vrijwilligers van Museum Nijkerk hebben we een geweldige ontvangst gehad door bestuur en vrijwilligers van Groenlo. We zijn onder de indruk van het enthousiasme en de professionaliteit van de presentaties en verhalen in het huidige stadsmuseum, de stadswandeling en de kerkers. Met de plannen voor de nieuwe inrichting voor Museum 1627 in de Oude Calixtuskerk is de stichting toekomstgericht en ambitieus, een extra parel voor de mooie vestingstad Groenlo. We komen terug!

Saskia van den Berg-Ebbenhorst

Hier kom ik terug
28 augustus 2022

De kerk wordt museum, wat een geweldig project. Collega vrijwilligers van Museum Nijkerk werden zaterdag hartelijk ontvangen en meegenomen in deze grootse en zorgvuldig voorbereide aanpak. De Slag om Groenlo is al een succes, dus is te verwachten dat dit project met de inzet van vrijwilligers en participanten in stad en regio ook gaat lukken. Groots om ook het kleine uit de historie van stad en omgeving te laten zien. De kerker met een aansprekende filmintroductie, er is iets met gele sokken, schedels in de muur van de kerk en boven de zijingang vond ik de schuin in de muur geplaatste zonnewijzer. Hier kom ik nog eens terug.

Theo Slijkerman

Vrijwilligers excursie van Museum Nijkerk naar Groenlo
31 augustus 2022

Wat een vooruitstrevende plannen zijn er bij jullie in de maak om de beleving van het verhaal van de Tachtigjarige oorlog een nieuwe vorm te geven voor jong en oud in de Oude Calixuskerk. In nauwe samenwerking met de zeven plekken in en om Groenlo heen. We mochten al kennismaken met de geschiedenis van de kerkers onder het stadhuis. Een bezoek aan het museum, dat we al twee jaar bezochten, leverde nog een nieuwtje op. Bij de musketier werd ons duidelijk dat het liedje over de twee soldaten die op hun gat vielen in de regen omdat de panne nat werd, over zijn musket ging. De plek waar het kruid ligt en wordt aangestoken moet wel droog blijven. Die plek heeft de naam 'panne' . Ja zo steek je leuke details op. De korte stadswandeling leerde mij dat de dames van het plezier gele sokken dragen. Daaraan kon je ze herkennen. Dank aan organisatie en vrijwilligers voor deze leuke middag.

Bea Berends-van de Weijer

Leuk en leerzaam!
23 september 2019

Leuk en leerzaam museum, niet heel groot, geschikt voor alle leeftijden. Film duurde voor de 7-jarige kinderen wel wat te lang, meer geschikt voor ouderen, geluid kon op bepaalde punten iets beter. Spelenderwijs opgezet, vriendelijk personeel met veel kennis en passie en mogelijkheid om wat te drinken en eten na afloop. Aanrader voor een klein middagje uit.

Saida Ilallas

Super leuke middag!
26 mei 2019

Op zaterdag 25-5-2019 het museum bezocht. Wat een leuke middag hebben we gehad! Eerst met de gids naar de kerkers geweest, waarbij toevallig 1 van de acteurs uit de daar getoonde film aanwezig was.Hij had de film zelf ook nog niet eerder gezien.We kregen een leuke rondleiding en hoorden veel interessante feitjes.Daarna het museum bekeken en nog even gezellig thee gedronken met de 2 vrijwilligers die vol enthousiasme vertelden over hun baan. We komen vast nog eens terug met de kleinkinderen. Dibbus Peeters

Mooi museum
07 januari 2019

Film was heel goed. Museum is niet groot maar wel mooi. (Pand is prachtig!) De dames bij de ontvangst waren super vriendelijk!

Peter Den Ouden

Scroll