Webshop
Scroll

Webshop

Het Stadsmuseum heeft in de loop der jaren meerdere historische boeken uitgegeven die daar ook te koop zijn. Ze zijn ook met onderstaand bestelformulier online te bestellen. De verzendkosten voor een bestelling zijn € 6,95.

Een vestingstad vertelt

Drs. J.E. van der Pluijm

€ 19,95

Dit boek bevat informatie over wel twintig verschillende onderwerpen van de Tachtigjarige Oorlog. Vaak gaan ze over de Tachtigjarige Oorlog in Groenlo, maar ook over de gevolgen en ontwikkelingen die Groenlo heeft gehad na de Oorlog. Onderwerpen die in het boek voorkomen zijn onder andere: de militaire barakken, de 17e eeuwse bewapening, Hendrik van Brederode, het verslag van munitiemeester Charles de Cocquiel, begraven in Groenlo voor 1830, grafzerken en wandschilderingen in de oude Calixtuskerk te Groenlo.

Het boek is via deze webshop verkrijgbaar maar ook in Groenlo in het Stadsmuseum en de boekhandels Wiegerink en Bruna.


Kijk op de linie Uitverkocht

Drs. J.E. van der Pluijm

€ 26,00

In het boek wordt een uitgebreid beeld geschetst van de geschiedenis van de circumvallatielinie die werd aangelegd tijdens de belegering van 1627 door de troepen van prins Frederik Hendrik. De circumvallatielinie is rond Groenlo onaangetast en nog steeds te bekijken.

Het boek is alleen via deze webshop verkrijgbaar.De vestingwerken van Groenlo

Drs. J.E. van der Pluijm

€ 19,95

He vorige boek ‘Groenlo in de Tachtigjarige Oorlog’ van Drs J.E. van der Pluijm was een wetenschappelijk boek. Dit boek is speciaal gericht op jongens. Zoals Van der Pluijm zegt: ‘voor elke liefhebber van geschiedenis een schitterend en leerzaam boek en alleen al vanwege de schitterende foto’s een must voor elke Grollenaar’.

Dit boek is naast hier op de website ook te koop in ons Stadsmuseum.

Scroll