Webshop
Scroll

Webshop

Het Stadsmuseum heeft in de loop der jaren meerdere historische boeken uitgegeven die daar ook te koop zijn. Ze zijn ook met onderstaand bestelformulier online te bestellen. De verzendkosten voor een bestelling zijn € 6,95.

Een vestingstad vertelt

Drs. J.E. van der Pluijm

€ 19,95

Dit boek bevat informatie over wel twintig verschillende onderwerpen van de Tachtigjarige Oorlog. Vaak gaan ze over de Tachtigjarige Oorlog in Groenlo, maar ook over de gevolgen en ontwikkelingen die Groenlo heeft gehad na de Oorlog. Onderwerpen die in het boek voorkomen zijn onder andere: de militaire barakken, de 17e eeuwse bewapening, Hendrik van Brederode, het verslag van munitiemeester Charles de Cocquiel, begraven in Groenlo voor 1830, grafzerken en wandschilderingen in de oude Calixtuskerk te Groenlo.

Het boek is alleen via deze webshop verkrijgbaar


Vaya Con Dios

€ 25,00

VAYA CON DIOS
Raymond Mengerink neemt ons in zijn boek mee op reis door de tijd en de wereld om ons een completer verhaal van zijn Groenlo in 1627 te kunnen vertellen. Dit boek is echt een aanrader voor ieder die eens een ander, een completer, verhaal over onze Tachtigjarige Oorlog wil lezen.

Het boek is alleen via deze webshop en in het Stadsmuseum verkrijgbaar.


De vestingwerken van Groenlo

Drs. J.E. van der Pluijm

€ 19,95

He vorige boek ‘Groenlo in de Tachtigjarige Oorlog’ van Drs J.E. van der Pluijm was een wetenschappelijk boek. Dit boek is speciaal gericht op jongens. Zoals Van der Pluijm zegt: ‘voor elke liefhebber van geschiedenis een schitterend en leerzaam boek en alleen al vanwege de schitterende foto’s een must voor elke Grollenaar’.

Dit boek is naast hier op de website ook te koop in ons Stadsmuseum.


Grols Gewin

Godfried Nijs

€22,50

De gebeurtenissen in en rond Groenlo en de verre omgeving tijdens de Tachtigjarige Oorlog worden in een breder perspectief plaatst, zowel geografisch als historisch. ‘Grols Gewin’ mag dan meer populairwetenschappelijk zijn dan eerdere publicaties, alles is onderbouwd en het boek is voorzien van een persoonsregister, een uitgebreide literatuurlijst en alle benodigde noten en bronvermeldingen. De vele afbeeldingen ondersteunen het verhaal.

verkrijgbaar in deze webshop en Bruna

Scroll